Press

 • Donald Trump överskuggar den svenska medierapporteringen

  Pågående krig mot media, Rysslandsutredning, personalflykt från administrationen, sexskandaler, klimatförnekelse och hårdare gränskontroller mot Mexiko. Medierapporteringen i Sverige har under året påverkats av Donald Trump och intresset för presidenten överskuggar allt annat.

  Läs mer
 • Partierna nästan knäpptysta efter valet

  Den senaste månaden har riksdagsvalet och politiska utspel dominerat den svenska medierapporteringen. Sedan den 23 augusti i år har nära 84 000 artiklar publicerats om valet och riksdagspartierna. Två veckor efter valet har det mediala intresset till och med ökat något, jämfört med två veckor före valet. Men efter valnatten har det varit tyst från partiernas håll. I deras sociala kanaler har den egna aktiviteten sjunkit med över 90 procent.

  Läs mer
 • Rapportsläpp: Varmare klimat – iskall nyhet

  Under 2017 publiceras nära 9 000 fler artiklar om klimatet jämfört med året innan. Donald Trump och Parisavtalet, flygresor och klimatsmarta lösningar står för en stor del av ökningen.

  Läs mer
 • Sverigedemokraterna utklassar i sociala medier

  Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och kampen om att nå ut till flest väljare pågår ständigt. Retrievers undersökning visar att Sverigedemokraterna fullständigt dominerar på Facebook, Twitter och Youtube. På Youtube skapar Sverigedemokraterna nio gånger fler interaktioner än vad de övriga partier gör tillsammans.

  Läs mer
 • Ny utvecklingschef på Retriever

  Retriever har utsett Claes Lyth Walsø till utvecklingschef/CIO på Retriever Group. Han kommer ansvara för koncernens utvecklingsenhet, som består av […]

  Läs mer
 • Donald Trump dominerar nyhetsrapporteringen

  Fejkade nyheter, förnekande av klimatförändringar, inreseförbud och ordkrig. Medierapporteringen i Sverige har under året påverkats av Donald Trump. Förra året omskrevs den amerikanska presidenten i över 100 000 artiklar. I år har den siffran fördubblats.

  Läs mer
 • Ny sajt värderar företag gratis

  Analysföretaget Retriever lanserar nu tjänsten Bolagspriser.se som värderar företag med en finansiell analys av företagets bokslutsuppgifter. Informationen hämtas från Retrievers företagsdatabas som innehåller uppgifter om alla aktiebolag i Sverige.

  Läs mer
 • Ny rapport: Klimatskeptikerna gör comeback

  Den svenska rapporteringen om klimatfrågan minskade under 2016. Samtidigt fördubblades antalet artiklar där personer ifrågasätter klimatförändringarna. Det visar en ny rapport som presenteras av Retriever och Vi-skogen i dag.

  Läs mer
 • Klimatrapporteringen ökade med Trump

  Donald Trumps presidentvalskampanj gav klimatfrågan ökat utrymme i spalterna. Däremot var klimattoppmötet i Marrakech närmast osynligt i rapporteringen, visar en analys som Retriever har gjort på uppdrag av Vi-skogen.

  Läs mer
 • Trump och Clinton i mediernas rampljus

  Sedan årets början har svenska medier skrivit nära 66 000 artiklar om Donald Trump och 48 500 artiklar om Hillary Clinton. I jämförelse med valet 2012 har bevakningen av presidentkandidaterna mer än fördubblats.

  Läs mer