Press

 • Ny utvecklingschef på Retriever

  Retriever har utsett Claes Lyth Walsø till utvecklingschef/CIO på Retriever Group. Han kommer ansvara för koncernens utvecklingsenhet, som består av […]

  Läs mer
 • Donald Trump dominerar nyhetsrapporteringen

  Fejkade nyheter, förnekande av klimatförändringar, inreseförbud och ordkrig. Medierapporteringen i Sverige har under året påverkats av Donald Trump. Förra året omskrevs den amerikanska presidenten i över 100 000 artiklar. I år har den siffran fördubblats.

  Läs mer
 • Ny sajt värderar företag gratis

  Analysföretaget Retriever lanserar nu tjänsten Bolagspriser.se som värderar företag med en finansiell analys av företagets bokslutsuppgifter. Informationen hämtas från Retrievers företagsdatabas som innehåller uppgifter om alla aktiebolag i Sverige.

  Läs mer
 • Ny rapport: Klimatskeptikerna gör comeback

  Den svenska rapporteringen om klimatfrågan minskade under 2016. Samtidigt fördubblades antalet artiklar där personer ifrågasätter klimatförändringarna. Det visar en ny rapport som presenteras av Retriever och Vi-skogen i dag.

  Läs mer
 • Klimatrapporteringen ökade med Trump

  Donald Trumps presidentvalskampanj gav klimatfrågan ökat utrymme i spalterna. Däremot var klimattoppmötet i Marrakech närmast osynligt i rapporteringen, visar en analys som Retriever har gjort på uppdrag av Vi-skogen.

  Läs mer
 • Trump och Clinton i mediernas rampljus

  Sedan årets början har svenska medier skrivit nära 66 000 artiklar om Donald Trump och 48 500 artiklar om Hillary Clinton. I jämförelse med valet 2012 har bevakningen av presidentkandidaterna mer än fördubblats.

  Läs mer
 • Retriever expanderar verksamheten till Finland

  Retriever fullbordar sin nordiska närvaro genom att starta upp verksamhet i Finland. Med en stark ställning i de Skandinaviska länderna tar de sina närmare 20 års erfarenhet in på den finska marknaden genom det nya företaget Retriever Suomi Oy. Det nya företaget är ett joint venture tillsammans med STT, Finlands nationella nyhetsbyrå.

  Läs mer
 • Niklas Thelning ny Sverigechef för Retriever

  Niklas Thelning tar över som Sverigechef på Retriever. Han rekryteras internt från posten som Key Account Manager och tillträder sin nya tjänst från och med 22 augusti. Niklas kommer ansvara för den svenska verksamheten samt ingå i den nordiska koncernledningen.

  Läs mer
 • Ny rapport: Var fjärde afrikan namnges i svenska tidningar

  Offerbilderna är färre och fler namnges. Den svenska rapporteringen om bistånd i Afrika har nyanserats – men svarta och vita behandlas fortfarande mycket olika. Det visar rapporten #allaharettnamn som We Effect presenterar i Almedalen i dag.

  Läs mer
 • Ny rapport: Varmare klimat, hetare nyhet

  Det varmare klimatet har blivit en hetare nyhet i Sverige. 2015 ökade antalet artiklar i svensk press om klimatförändringarna med 40 procent jämfört med året innan. Det visar en ny rapport som presenteras av Vi-skogen och Retriever i Almedalen i dag.

  Läs mer